PENGUMUMAN

Semua Gambar dan Bahan yang dipaparkan didalam Blog ini adalah HAKCIPTA TERPELIHARA Khazanah Sepeda Tua Kg Pasir Baru.Semua bahan yang dipaparkan adalah koleksi bersama warga KSTKPB.Sebarang salinan semua adalah DILARANG sama sekali tanpa mendapat keizinan.

Harap Maklum.

Klinik Sepeda

Klinik ini akan dijayakan bersama dengan Kelab-Kelab :-
Gerekers Sungai Petani,Khazanah Sepeda Tua KPB,Basikal Antik,Kelab Sepeda Tua Johor Baharu;
Setiap bahan yang dipaparkan akan dipautkan didalam Blog yang menyertai "Klinik Sepeda" ini.Semoga "Klinik Sepeda" ini dapat disempurnakan dengan jayanya.Inilah "Wardah Perjuangan" yang akan kita kongsikan bersama buat semua peminat dan pencinta sepeda.

Maklumat Lanjut :

Bottom Bracket Shell : Klik Sini
Frame : Klik Sini

Sekian,Terima Kasih.

Nantikan.....

Gabungan Blogger dari ,Gerekers Sungai Petani,Khazanah Sepeda Tua KPB,Khazanah Sepeda Tua JB sedang dalam persiapan untuk menerbitkan sebuah Buku "Sepeda Di Bumi Malaysia" .Nantikan Kemunculannya.......

Kulit Buku "Sepeda Di Bumi Malaysia"

Sekian,
Terima Kasih.


Thursday, December 10, 2009

Gambar Askar Melayu bersama Sepeda PhillipsGambar Askar Melayu bersama Sepeda Phillips tahun 1951. Gambar ini menunjukkan beberapa orang Askar dari Kem Woodland,Singapura sedang melakukan persiapan menyertai siri jelajah keseluruh Tanah Melayu yang bermula dari Singapura.Sepeda yang digunakan ini adalah dari jenama Phillips.Sepeda ini digunakan sewaktu perang dunia kedua selepas penaklukan Jepun di Tanah Melayu.Sepeda tentera ini amat sukar lagi ditemui dan menjadi sejarah sehingga ke hari ini.

Simpanan Galeri KSTKPB Sahaja.

Sekian,
Terima Kasih

Ahli KSTKPB
"Khazanah Lama Masih Terpelihara"

1 comment:

Anonymous said...

i like the pic bro..
cool & retro pic..

mat tahir
tg. katong